Samsung aproape să fie detronat de Xiaomi pe piața din India

372

Samsung domină de ceva timp a doua cea mai mare piață smartphone a lumii, dar India a început să se îndrepte tot mai mult către telefoanele brandurilor chinezești, care vin cu telefoane destul de bine echipate și la prețuri mult mai atractive.

India este o piață în care prețul este principalul criteriu care contează cu adevărat, așa că firmele chineze se simt ca acasă. Astfel, producători ca Oppo, Vivo și mai ales Xiaomi și-au crescut și consolidat pozițiile pe această piață în ultimii doi ani!

În trimestrul al treilea al acestui an, Samsung și-a menținut prima poziție pe piața din India, cu o cotă de piață de 26%, însă chinezii de la Xiaomi au venit foarte aproape, cu o cotă de piață de 25%. Diferența în evoluție este aceea că Samsung a continuat să piardă teren în ultima perioadă, în timp ce chinezii de la Xiaomi sunt pe un trend de creștere accelerat, iar Samsung pare să piardă sigur fotoliul de lider în India.

Vivo (9%), Oppo (8%) și Lenovo (7%), alte trei companii chinezești, completează Top 5 cei mai mari vendori de telefoane inteligente din țara lui Raj Kapoor.