Samsung anunță lansarea SSD-ului portabil T5 – cel mai rapid SSD portabil de pe piață

- Adrian Ungureanu
202

Iată că Samsung ne mai scoate puțin din hora zvonurilor despre telefoane și vine cu un anunț legat și despre celelalte produse ale sale. Compania sud-coreeană a anunțat lansarea la nivel global a unui nou SSD portabil care se laudă cu cel mai mari viteze de transfer din industrie.

Construit cu tehnologia V-NAND, dispozitivul are cele mai mari viteze de transfer din industrie, sistem de securitate cu criptarea datelor și un design compact. Cu viteze uimitoare de până la 540 MB/s – de până la 4.9 ori mai rapid decât hard-disk-urile externe – noul T5 este special conceput pentru profesioniştii în afaceri şi IT, creatorii de conţinut şi utilizatorii nespecializaţi, pentru ca oferă acces instant și sigur la date.

În plus, T5-ul este mai mic decât o carte de vizită, la doar 74 x 57.3 x 10.5mm, cântărește 51g și încape confortabil în palmă. Exteriorul de aluminiu este disponibil în două culori distincte – Deep Black (modele 1TB și 2TB) şi Alluring Blue (modele 250GB şi 500GB).

Samsung T5 oferă utilizatorilor securitatea datelor, integrând doar părți fixe și o structură interioară rezistentă la şocuri care nu cedează chiar și în urma unui impact provocat de o căzătură de la 2 metri. Software-ul SSD -ului Portabil Samsung, compatibil cu PC şi Mac, este bazat pe criptarea hardware AES de 256 biţi, facilitează configurarea de setări de securitate şi oferă ultimele actualizări de software şi firmware.

De asemenea, este disponibilă şi o aplicaţie mobilă pentru smartphone-uri şi tablete Android. În plus, T5 include două cabluri de conectare – USB-C la C şi USB-C la A – pentru o mai mare compatibilitate între dispozitive.

T5-ul vine cu o garanţie de 3 ani şi va fi disponibilă la nivel global pe 15 august.

Specificaţii

Categorie Samsung Portable SSD T5
Capacitate 2TB/1TB (Deep Black), 500GB/250GB (Alluring Blue)
Interfaţă USB 3.1 (Gen 2, 10Gbps)
Dimensiuni (LxWxH) 74 x 57.3 x 10.5 mm (3.0 x 2.3 x 0.4 inchi)
Greutate 51 grame (1.8 oz)
Viteză de transfer Până la 540 MB/s
UASP Compatibil
Criptare Criptare AES 256-bit
Securitate Samsung Portable SSD Software
Certificări CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
RoHS Compliance RoHS2
Garanţie Garanție limitată la 3 ani