Samsung anunță Connect Tag – un mic dispozitiv care permite localizarea celor dragi sau a bunurilor de valoare

- Adrian Ungureanu
355

Sunt destul de multe soluții de acest fel pe piață, dar majoritatea dispozitivelor de aceste dimensiuni, dacă nu chiar toate, se bazează pe conexiunea Bluetooth, astfel că funcționează doar dacă ești în apropierea acestora.

Noul gadget, Connect Tag, are cartelă eSIM (Embedded SIM), care permite conectarea inclusiv la date mobile, dar se poate conecta și la rețelele WiFi. Se conectează, totodată, și la GPS și cu ajutorul unei aplicații poți verifica oricând și de oriunde, unde se află persoana sau bunurile care au asupra lor un Connect Tag.

Cei de la Samsung cred că sunt dispozitive potrivite pentru cei care vor să știe tot timpul unde sunt copii lor sau pentru cei care au bunuri de valoare (mașini, biciclete ș.a.m.d) și vor să fie siguri că acestea sunt în locurile unde le-au lăsat.

Cei de la Samsung afirmă că micul token va putea oferi o localizare exactă, datorită celor trei tipuri de conexiuni GPS, WiFi și date mobile, inclusiv în spații închise. Dispozitivul se va conecta la rețelele WiFi, iar prin WPS (WiFi-based positioning system) și va putea permite localizarea precisă și când obiectivul nu se află în aer liber pentru a se putea conecta la GPS. În plus, dispozitivul este rezistent la apă și praf, având certificare IP68.

Samsung va prezenta Connect Tag pe 18 octombrie, în cadrul conferinței Samsung Developer Conference 2017, care are loc pe 18 și 19 octombrie în San Francisco.

Referitor la lansare, Connect Tag va fi disponibil inițial în Coreea de Sud, dar în câteva luni va fi lansat și în alte țări la nivel global. Din păcate, compania nu a oferit date legate de preț.