Samsung anticipează că seria Galaxy S9 se va vinde mai bine decât seria Galaxy S8

- Adrian Ungureanu
432

Anul trecut Samsung și-a pus mari speranțe că va sparge toate recordurile cu noile Galaxy S8 și S8+. Startul vânzărilor a fost unul furibund și chiar au doborât câteva recorduri, dar recordul de vânzări din toate timpuri a unei serii Galaxy S nu va fi doborât de telefoanele de anul trecut.

Compania anticipa vânzări de peste 60 de milioane de unități, dar vânzările totale au ajuns abia pe la 37 de milioane de unități. Destul de departe de obiectivul stabilit.

Acum, așteptările șefului diviziei mobile de la Samsung, DJ Koh, sunt ca noile modelele Galaxy S9 și S9+ să-și depășească predecesorii în vânzări. Acesta mizează și pe faptul că noua serie va intra la vânzare mult mai devreme decât anul trecut. În plus, DJ Koh spune că Samsung a pregătit diverse strategii care să stimuleze vânzările de telefoane și crede că în mod sigur volumul vânzărilor va fi mai mare.

Operatorii și retailerii din întreaga lume, inclusiv din România primesc deja precomenzi, iar din 16 martie, Galaxy S9 și S9+ ar trebui să intre deja și în magazine. O lună mai devreme decât seria Galaxy S8.

Problema e că nici anul trecut prețurile pentru S8 și S8+ nu au fost pe placul multor potențiali clienți, iar anul acesta Galaxy S9 și S9+ sunt mai mari. Mai mult, în afara camerelor, Samsung nu a adus alte îmbunătățiri sau schimbări drastice, telefoanele semănând foarte mult cu modele de anul trecut.