Samsung a patentat încă două tipuri de telefon pliabil

- Adrian Ungureanu
420

Este clar, smartphone-urile pliabile sunt principalul obiectiv pentru perioada următoare, iar cei de la Samsung vor să se asigure că dețin dreptul asupra a cât mai multor concepte de telefon cu ecran pliabil.

În urmă cu un an, obținuse acest patent, dar acum a revenit cu alte două modele. Unul pare să fie pe dimensiuni normale, iar al celălalt patent prezintă un telefon care, o dată desfăcut, devine unul foarte lung.

Este destul de clar că în cazul ambelor patente, nu avem parte de dispozitive care sunt cu totul flexibile, ci doar secțiunile din mijlocul dispozitivului. Oricum, miza este ca Samsung să aibă propriile patente pentru a nu mai avea probleme în momentul în care va lansa un telefon cu ecran flexibil, din punct de vedere legal.

Samsung s-a asigura că aceste idei îi aparțin, dar uitându-ne la ilustrații, ne cam îndoim că le vom vedea pe piață. Cel puțin nu cel cu ecran foarte lung. Ca idee, acesta din urmă, seamănă cu patentul obținut anul trecut, despre care vă vorbeam mai sus.

Între timp, nici concurența nu pierde timpul. LG a primit certificare pentru un telefon cu ecran pliabil la începutul acestui an, în timp ce Apple a depus actele săptămâna trecută, pentru un “dispozitiv electronic cu ecran flexibil”.