Samsung a mai depus un patent pentru telefon cu ecran pliabil

- Adrian Ungureanu
424

Samsung lucrează de zor pentru dezvoltarea unui telefon cu ecran pliabil, așa că a mai depus încă un patent, care pare destul de realizabil și pe care sperăm să-l vedem în 2019.

Inițial șeful diviziei de mobile din cadrul grupului Samsung spusese că acest telefon va veni în 2018, dar la CES 2018, DJ Koh a spus că sunt dificultăți tehnice, iar lansarea acestui telefon cu ecran pliabil va fi amânată pentru 2019.

Forma este puțin ciudată, pentru că ne-am aștepta la un telefon care o dată extins să ofere un display echivalent cu cel al unei tablete, totuși, patentul ne arată cu telefon care va ajunge să aibă un ecran foarte lung.

Sincer, nu văd cât de practic ar putea deveni un asemenea telefon, cu un format extrem de alungit. Avantajele reale nu-mi sunt evidente la momentul actual. Poți cuprinde mai mult dintr-o pagina de internet sau mai multe postări în același ecran pe Facebook, dar pe orizontală utilitatea îmi este și mai puțin evidentă. Asta doar dacă nu cumva Samsung va veni cu o soluție de a împărți ecranul.

Dar nu este obligatoriu ca un patent să fie folosit, acestea joacă și rolul de a proteja numite invenții, concepte, idei, așa că și acesta ar putea avea doar un rol legal și nimic mai mult.