Samsung a lansat oficial noile procesoare Exynos 9810, care vor echipa noile Galaxy S9 și S9+

- Adrian Ungureanu
380

Deși le-a anunțat încă de la începutul lunii noiembrie, compania nu a oferit prea multe detalii, nici atunci și nici în tot acest timp. Acum, însă, gigantul coreean a anunțat oficial noua platformă Exynos 9810, care va echipa telefoanele de top din portofoliu său.

Compania a anunțat că procesoarele au intrat deja în etapa de producție în masă, așa că le vom regăsi și pe modelele Galaxy S9 și S9+ cu siguranță.

Noile procesoare vin cu opt nuclee, pe arhitectură de 10nm, oferind o frecvența de procesare ce poate urca până la 2,9GHz. Compania anunță că noile procesoare au fost optimizate pentru performanță maximă și oferă o putere de calcul cu circa 40% mai mare decât predecesoarele sale, care echipează modelele Galaxy S8, S8+ și Galaxy Note 8.

Dar compania sud-coreeană scoate în evidență capabilitățile de inteligență artificială îmbunătățite, ceea ce ar trebui să îmbunătățească semnificativ aplicațiile AI.

Probabil, unul din noile atribute importante ale noii platforme Exynos este noua unitate de procesare a imaginile, care va permit implementarea unui sistem de detecție tridimensională a feței utilizatorilor. Este un sistem 3D hibrid. Samsung explică acest lucru spunând că noul procesor de imagine va putea detecta și profunzimea obiectelor scanate, permițând astfel scanarea tridimensională. Se vorbea cu ceva timp în urmă că Samsung va îmbunătăți software-ul de detecție a feței actual, dar se pare că noul soft va avea și suport hardware. Dar cu siguranță, va fi, în continuare, destul de departe de ce poate oferi Face ID-ul de la Apple.

Samsung se mai laudă și cu suportul pentru rețelele LTE Gigabit, ce va permite viteze de download de până la 1.2Gbps și de până la 200Mbps viteză de upload. Astfel, noua platformă va oferi posibilitatea de a transmite și recepționa conținut video la rezoluție Ultra HD și chiar transmisii filmate cu camere care pot capta imagini la 360 de grade.

Din prezentare sună interesant, să vedem cât de mult va îmbunătăți noua platformă Exynos 9810 experiența de utilizator. Cu siguranță, cel mai devreme vom afla cu lansarea noilor Galaxy S9 și S9+.