Samsung a înregistrat noi concepte de design pentru telefoane, inclusiv cu decupaje în ecran

- Adrian Ungureanu
436

Cei de la Samsung iau în calcul mai multe tipuri de design pentru telefoane, care să aibă ecrane ce pot ocupa cât mai mult din suprafața panoului frontal și le-a patentat pentru a fi siguri că nu le fură altcineva ideile.

Avem o variantă cu decupaj în partea de sus a ecranului pentru camera frontală, în genul Essential Phone, dar aveam unul cu o cameră ceva mai mic, ascunsă mult mai bine, în colțul din dreapta sus, iar decupajul din ecran este mult mai discret. Aproape insesizabil. Mi se pare de departe cea mai bună variantă de până acum.

Niciuna dintre variante nu prezintă senzori de amprentă vizibili pe spate, așa că Samsung, fie ia în calcul senzori integrați în display, fie pe sisteme de recunoaștere facială sau de scanare a irisului.

Evident, ca și în cazul altor patente, nu este obligatoriu ca acestea să fie folosite. Înregistrarea unor patente ajută companiile să-și protejeze ideile, așa că este un vehicul legal adesea utilizat de companii, chiar și în cazul celor mai năstrușnice idei.