Samsung a început producţia în masă a noilor procesoare de top Exynos 9

- Adrian Ungureanu
132

Sud-coreenii de la Samsung au anunţat, pe site-ul oficial, lansarea noilor procesoare octa-core Exynos 9 seria 8895, primele procesoare ale companiei care beneficiază de noul proces de producţie de arhitectură de 10nm şi care vine cu performanţe de top.

Acesta ar putea echipa noile terminale Galaxy S8 şi S8 Plus, care vor fi disponibile, în funcţie de pieţele în care vor fi vândute, cu procesoare proprietare Exynos, dar şi cu procesoare Snapdragon 835 de la Qualcomm.

Compania afirmă că noile procesoare oferă, printre altele, suport pentru reţelele de internet mobil gigabit LTE. Astfel, acolo unde reţelele vor permite acest lucru, va putea oferi viteze de descărcare de până la 1 Gbps, în timp ce viteza de încărcare să urce la 150 Mbps.

Totodată, potrivit companiei, procesoarele vor putea oferi suport pentru conţinut video 4K UHD, la 120 fps, dar şi pentru aplicaţii VR la rezoluţie 4K UHD.

Samsung anunţă că aceste procesoare au intrat în procesul de producţie în masă, ceea ce înseamnă că sunt şanse mari să le vedem pe telefoanele din seria Galaxy S8 care vor fi lansată în finalul lunii martie.