”Să renunțăm la ziduri” – discursul lui Ken Hu, vicepreședinte Huawei, la Universitatea din Potsdam

249

În cadrul Conferinței Naționale pentru Securitate Cibernetică, din Potsdam, Germania, Ken Hu, vicepreședintele Huawei, a susținut un discurs vizavi de climatul economic și politic actual, redat în rândurile următoare:

În ultimele zile, o serie de restricții bazate pe afirmații nefondate au fost impuse față de Huawei, pentru a perturba operațiunile noastre economice. Considerăm că un astfel de comportament este absolut nejustificat.

În Europa, aproximativ 75% dintre posesorii de smartphone-uri se bazează pe telefoane cu Android. Huawei reprezintă aproximativ 20% din această cotă de piață a telefoanelor inteligente. Astfel de decizii necugetate pot cauza probleme atât utilizatorilor de rând, cât și companiilor europene.

Situația de față creează un precedent periculos. Încalcă valorile comunității internaționale de business, blochează lanțul global de aprovizionare și perturbează competiția cinstită de pe piață. Un astfel de episod se poate întâmpla în oricare altă industrie și oricărei alte companii în viitor, dacă nu adresăm împreună aceste probleme.

Sunt onorat să țin un discurs în cadrul acestui campus deosebit, al Universității din Potsdam. Când am ajuns aici, ceva mai devreme, mi s-a spus că suntem într-un loc istoric, unde în trecut a dăinuit Zidul Berlinului. Asta mi-a reamintit de faptul că nu vrem să vedem un alt zid și nu vrem să mai trecem printr-o altă experiență traumatizantă. În egală măsură, nu vrem să construim un zid nici în domeniul schimburilor economice, la fel cum nu dorim să construim un zid tehnologic. Avem nevoie de un ecosistem global integrat, care ne poate ajuta să promovăm inovații tehnologice, dar și o creștere economică susținută. În definitiv, este ceea ce avem nevoie pentru a susține prosperitatea societății umane.”