Să râdem cu LG: Spun că au conceput ecranul cu decupaj înainte celor de la Apple

- Adrian Ungureanu
443

Toată piața admite că design-ul de telefon cu decupaj în ecran este inspirat de la Apple, care a introdus ”bretonul” pe iPhone X.

Sunt atât de mulți producători de telefoane care nu ascund faptul că s-au inspirat de la Apple, dar unul, adică LG Electronics, nu vrea să recunoască faptul că a copiat design-ul companiei americane.

Ba mai mult, șeful diviziei de mobile de la LG Electronics declară chiar că design-ul modelului LG G7 ThinQ, prezentat oficial pe 2 mai, a fost conceput înaintea celor de la Apple.

”Am plănuit design-ul cu decupaj înaintea celor de la Apple”, a declarat în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Seul, Hwang Jeong-hwan. Acesta merge mai departe și explică, probabil pentru a fi mai credibil, că termenul ”notch” nu este adecvat, pentru că induce ideea de ”lipsă”. Dar nu este vorba de o gaură în ecran, ci ”urechile” de pe lângă ”breton” sunt considerate ca fiind un ecran secundar.

Fiind două segmente din display separate unul de celălalt, e foarte greu să le consideri un tot unitar, fără să iei în calcul și restul ecranului. În al doilea rând, ce este afișat în partea restul ecranului poate fi afișat în continuare pe lângă breton, așa că varianta unui ecran secundar pică din start.

LG se numără printre ultimii mari producători care lansează un telefon cu decupaj în ecran, la mai bine de jumătate de an de la prezentarea modelului iPhone X. Probabil nu vor să pară că sunt ultimii care se alătură acestui trend nebunesc.

Din câte știm, tot șeful diviziei de la LG a anulat aproape în ultimul moment lansarea modelului LG G7 la MWC 2018, cerând refacerea unui nou model de la zero. Oare refacerea de la zero a telefonului nu înseamnă și un design nou? Mă întreb, oare de ce a cerut refacerea unui design la care lucrează dinaintea celor de la Apple? Și oare cât de tare se râde acum în birourile de la Cupertino?