Ruptură dintre Google și Amazon devine tot mai serioasă!

- Adrian Ungureanu
384

Amazon a lansat dispozitivul Amazon Echo Show – ei îi spun boxă smart, dar este dotată și cu display destul de generos. Dispozitivul îl vedeți în imaginea de mai sus și e destul de greu să încadrezi produsul într-o anumită categorie.

Oricum, la început, utilizatorii de Amazon Echo Show au putut să folosească aplicația de YouTube și a devenit rapid cea mai populară aplicație folosită pe Echo Show.

Modul în care Amazon a modificat aplicația nu a fost pe placul celor de la Google. Aceștia au scos funcția de redare automată și posibilitatea de a te abona la un canal de YouTube.

Cei de la Google au retras în septembrie suportul pentru aplicația pentru Amazon Echo Show. Utilizatorii au fost prinși la mijloc și nu au mai putut folosi aplicația pentru că dispozitivul a fost blocat.

Drept răspuns, cei de la Amazon, cel mai mare retailer online la nivel global a retras din ofertă mai multe produse de la Google. În special echipamentele smart home produse de Nest, companie-soră a Google deținută de Alphabet, conglomeratul din care face parte Google.

În urmă cu două săptămâni, cel mai probabil din cauza plângerilor depuse de utilizatori, cei de la Amazon a venit cu recomandarea de a accesa YouTube direct din browserul de internet ca alternativă.

Cei de la Google au reacționat din nou și ieri au tăiat accesul la YouTube blocând complet dispozitivul. În plus, cei de la Google au anunțat că vor bloca accesul YouTube și prin Fire TV, care aparține celor de la Amazon.

”Am încercat să ajungem la un acord cu cei de la Amazon pentru a le oferi utilizatorilor acces la servicii și de o parte și de cealaltă. Dar Amazon nu vinde produse precum Chromecast sau Google Home, nu oferă serviciu Prime Video pe Google Cast, iar în ultima lună a blocat vânzarea de produse Nest. Dată fiind lipsa de reciprocitate, nu mai oferim nici noi suport pentru YouTube pe dispozitivele Echo Show și Fire TV. Sperăm să ajungem (totuși) la un acord pentru a rezolva aceste probleme curând”, au anunțat oficial cei din echipa de la YouTube,

Deocamdată, aceste probleme îi afectează pe utilizatorii din SUA. Probabil că sunt și câțiva utilizatori și în Europa, dar nu la nivelul din State. Totuși, dacă această dispută se extinde ar putea avea repercusiuni și de o parte și de cealaltă la nivel global. Amazon ar putea ajunge să blocheze vânzarea de produse Google la nivel global, iar Google ar putea renunța oricând să ofere suport pentru dispozitivele Amazon care folosesc platforma Android. Și atunci, toată lumea are de pierdut.

No posts to display