Românii din Diaspora pot afla pe VotDiaspora.ro unde și în ce condiții pot vota la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019

440

Pentru a ușura viața românilor din afara țării care vor să-și exercite dreptul la vot cu ocazia alegerilor europarlamentare din 26 mai, Code for Romania relansează Vot Diaspora.

Vot Diaspora inventariază toate cele 441 de secții de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe din străinătate şi ajută românii din Diaspora să localizeze cele mai apropiate secții de votare de oraşul în care se află în ziua alegerilor.

Pe lângă identificarea celei mai apropiate secții de vot, pe votdiaspora.ro cei care se află peste hotare dar doresc să voteze pot afla informații despre documentele de care au nevoie pentru a-şi putea exercita dreptul de vot şi alte detalii utile.

La alegerile europarlamentare din 2014, doar puțin peste 30.000 de români care locuiau sau se aflau la acea dată în străinătate s-au prezentat la urne pentru a-și desemna reprezentanții. Una dintre principalele probleme raportate a fost numărul redus (190) al secțiilor de votare disponibile și distanțele mari pe care românii trebuiau să le parcurgă până la cea mai apropiată secție.

Anul acesta cetățenii români aflați în străinătate pot alege între cele 441 de secții de votare iar Vot Diaspora reprezintă un instrument simplu de a afla care este cea mai apropiată dintre ele.