Rezultate extrem de slabe pentru Microsoft pe piaţa smartphone pe final de 2016

353

Microsoft nu s-a chinuit prea tare pe piaţa smartphone în 2016, iar rezultatele acestei neimplicări s-a transpus rapid în vânzările de telefoane sub brandul Lumia care au atins un nivel ruşinos în ultimul trimestru al anului trecut.

Microsoft a publicat rezultatele financiare aferente ultimului care indică venituri totale 26,1 miliarde de dolari şi un profit net de 6,5 miliarde de dolari. Rezultatele în sine sunt unele bune, dar divizia de mobile nu are niciun merit.

Veniturile generate de vânzările de telefoane au scăzut cu 81% faţă de ultimul trimestru din 2015, volumul total al vânzărilor fiind de până 1 milion de telefoane Lumia în ultimele trei luni ale anului 2016. În aceeaşi perioadă lui 2015, Microsoft vândute 4,5 milioane de modele Lumia.

Este posibil ca Microsoft să-şi facă ieşirea de pe piaţa telefoanelor mobile, scenariu care a mai fost speculat în ultimul an, compania americană concentrându-se mai mult pe dezvoltarea Windows 10 şi a serviciilor de business din cloud, care îi aduc foarte mulţi bani.