Revenire în forță pentru Nokia în primul an! Estimare de 10 milioane de telefoane vândute în 2017

359

Nokia a revenit anul acesta pe piața telefoanelor mobile. HMD Global, compania care produce telefoane cu brandul finlandez, fondată de foști angajați ai Nokia, au lansat patru smartphone-uri și un telefon clasic și se pare că fanii au rămas loiali.

Cel puțin așa indică cifrele de până acum și estimările analiștilor. Potrivit expertului în piața de telefoane mobile, Tomi Ahonen, la rândul său fost angajat al grupului Nokia, afirmă că vânzările de telefoane Nokia vor depăși pragul de 10 milioane de unități în acest an.

Pentru prima jumătate a acestui an, cifrele sunt destul de vagi și incomplete, dar estimările ar fi undeva în jurul 4 milioane în primele 6 luni ale anului. În trimestrul al treilea, adică în intervalul iulie-septembrie, cifrele sunt ceva mai exact și complete. În această perioadă, au fost vândute 2,5 milioane de telefoane, iar pentru al patrulea trimestru, Ahonen estimează vânzarea a cel puțin 3,5 milioane de telefoane.

Estimarea pentru întregul ar fi chiar la 10,5 milioane de telefoane. Trebuie precizat, însă, că nu este clar dacă sunt doar smartphone-uri, pentru că pe lângă Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 și Nokia 8, HMD Global mai vinde și telefoane mobile clasice, inclusiv versiunea modernă a legendarului model Nokia 3310.

Oricum, nu este deloc rău pentru un brand care practic nu a exista pe piață timp de doi ani.