Retailerii online îşi freacă mâinile pentru Sf. Valentin, Dragobetele şi 1-8 martie

- Adrian Ungureanu
216

Comerţul electronic a luat amploare în ultimii ani. Români sunt tot mai deschişi să cumpere ce le trebuie de pe internet. Nu mai au temerile de acum câţiva ani. În acest fel, retailul online a depăşit anul trecut, pentru prima oară, pragul de 2 miliarde de euro.

Retailerii încep optimişti noul an, iar primul obiectiv este creşterea vânzărilor, pe cât de mult posibil, în perioada imediat următoare, aceştia mizând pe cumpărăturile făcute de români cu ocazia zilei de Sf. Valentin, Dragobete, dar şi de Mărţişor şi Ziua Femeii.

Magazinele online, membre în Asociația Magazinelor Online anunță suplimentarea stocurilor de produse pentru Sfântul Valentin, Dragobete, 1 și 8 Martie și estimează vânzări cu până la 80% mai mari. “Magazinele membre ARMO au pregătit o gamă variată de cadouri potrivite pentru Sf. Valentin și Dragobete, cât și pentru perioada 1-8 Martie. Comerțul online oferă o modalitate facilă de a accesa o gamă largă de produse din confortul propriei case, precum și prețuri și servicii mai bune. Încurajăm clienții să achiziționeze produse de la magazinele românești cunoscute”, a declarat, într-un comunicat, remis redacţiei, Florinel Chiș, directorul executiv al ARMO.

Cele mai mari vânzări sunt așteptate în categoria bijuteriilor, cosmeticelor, lenjeriei intime și cadourilor. “Estimăm o creștere de 80% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primul trimestru din 2016 am avut vânzări de 350.000 euro, media pe comandă fiind de 180 lei”, a declarat şi Cristina Vasile, fondator SevenSins. Potrivit acesteia, din experiența anilor trecuți, luna ianuarie reprezintă reînnoirea stocurilor pentru lunile februarie și martie. “Luna februarie este cea mai buna lună din an din punct de vedere al vânzărilor, dar și martie, produsele SevenSins fiind cadouri ideale pentru această perioadă”, a mai explicat Cristina Vasile.

Printre magazinele membre ARMO se numără: AVStore, F64, Elefant, FashionUp, evoMAG, SevenSins.ro, eMAG, PC Garage, Fungift, Animax.