Renumit analist sud-coreean anticipează rezultate slabe în vânzări pentru noile Galaxy S8

- Adrian Ungureanu
186

Analistul sud-coreean Ming-Chi Kou, din cadrul companiei de brokeraj KGI Securities, unul dintre cei mai cunoscuţi analişti pe piaţa dispozitivelor mobile inteligente şi de asemenea o foarte bună sursă de informare, atât despre gadgeturile de la Samsung, cât şi de la Apple, are previziuni modeste faţă de noile Galaxy S8.

Modelele Galaxy S8 şi S8 Plus urmează să fie prezentate pe 29 martie, iar în magazine ar putea ajunge spre finalul lunii aprilie, din informaţiile care au circulat până acum, nu mai devreme de data de 21 aprilie, dacă nu chiar după 28 aprilie.

Analistul confirmă specificaţiile celor două telefoane, aşa cum au apărut în precedentele scăpări de informaţii, dar mai precizează că modelul Plus, care va veni cu ecran de 6,2 inci, va avea o rezoluţie WQHD+ (2960×2400).

Când vorbeşte despre performanţele comerciale ale acestei noi game de telefoane de top de la Samsung, Ming-Chi Kuo, nu are însă previziuni prea încurajatoare pentru compania sud-coreeană. Pentru anul 2017, acesta anticipează că Samsung va vinde undeva între 40 şi 45 de milioane de unităţi, ceea ce înseamnă un volum de vâzări mai mic decât cel înregistrat de gama Galaxy S7, care a înregistrat în 2016, un volum total de 52 de milioane de unităţi.

Este o previziune destul de sumbră pentru Samsung, care ar avea nevoie de un succes semnificativ în vânzări pentru a compensa rezultatele slabe cauzate de problemele cu Galaxy Note 7.

La începutul lunii februarie se vehicula că Samsung şi-ar fi stabilit ca ţintă de vânzări pentru acest an de aproximativ 60 de milioane de telefoane Galaxy S8 şi S8 Plus, cu 15-20 de milioane de unităţi mai mult decât previziunile lui Ming-Chi Kuo.