Reduceri de buget și personal la Nokia Technologies

353

Divizia de cercetare și dezvoltare a grupului Nokia va trece prin schimbări importante în perioada următoare, în condițiile în care grupul a anunțat că va opera reduceri de buget și personal în divizia Nokia Technologies.

Compania a anunțat că va reduce bugetele de dezvoltare a produselor VR, pe fondul ritmului scăzut de creștere a pieței VR și se va concentra pe dezvoltarea portofoliului de patente. Potrivit unui comunicat al companiei, dezvoltarea camerelor și echipamentelor OZO VR vor fi sistate.

Aceste măsuri vor afecta și angajații din Finlanda, SUA și Marea Britanie ai diviziei Nokia Technologies, compania plănuind reducerea numărului de angajați. Circa 310 de persoane dintr-un total de aproximativ 1.090 de angajați vor fi concediați, iar reprezentanții angajaților au fost invitați pentru a negocia termeni de încheiere a contractelor.

În schimb, compania a anunțat că se va concentra pe dezvoltarea portofoliului de tehnologii dedicate sănătății (digital health) achiziționat în 2016 de la Withings.