Recunoașterea facială pare să fi ”omorât” senzori de amprentă integrați în display

- Adrian Ungureanu
368

În acest an s-a bătut foarte multă monedă pe senzorii de amprentă integrați în display. Samsung nu a reușit să introducă această tehnologie nici pe Galaxy 8, nici pe Galaxy Note 8, nici Apple nu a reușit s-o aducă pe iPhone X.

Qualcomm a prezentat împreună cu Vivo un senzor funcțional, dar încă nu se înghesuie nimeni. Și este foarte posibil ca acești senzori să nu mai ajungă pe telefoane.

Analistul Ming-Chi Kuo, din cadrul companiei de brokeraj sud-coreene KGI Securities, afirmă că după Apple, tot mai mulți producători de telefoane vor miza pe soluții de recunoaștere facială asemănătoare cu tehnologia introdusă de Apple pe iPhone X, prin Face ID.

Recunoașterea facială 3D pare deocamdată să fie foarte sigură fiind agreată inclusiv de instituțiile financiare cu care Apple lucrează pentru a oferi serviciul Apple Pay.

În aceste condiții, analistul sud-coreean crede că recunoașterea facială va fi adoptată de tot mai mulți producători, astfel, că senzorii de amprentă integrați în display ar putea să nu mai ajungă niciodată pe piață. O tehnologie la care s-a renunțat înainte să fie adoptată.

No posts to display