Record de vânzări de console PlayStation 4 în perioada sărbătorilor de iarnă

424

Japonezii de la Sony o duc bine pe piața consolelor de jocuri, iar în perioada sărbătorilor de iarnă a înregistrat vânzări spectaculoase de console PlayStation 4 (PS4) și jocurile compatibile cu această platformă.

Potrivit datelor companiei, peste 5,9 milioane de unități PS4 au fost achiziționate în perioada 19 noiembrie – 31 decembrie. Cumulat, numărul de console PS4 comercializate la nivel mondial a depășit 73,6 milioane de unități la 31 decembrie 2017.

Totodată, compania anunță că peste 55,9 milioane de jocuri pentru PS4 au fost vândute în timpul sezonului de iarnă în magazinele de retail din întreaga lume și pe PlayStation Store. În total, 645 de milioane de copii au fost vândute până la data de 31 decembrie 2017.

“Datorită susținerii permanente din partea fanilor noștri la nivel global, suntem onorați să anunțăm rezultatele remarcabile obținute în această perioadă. PlayStation Network continuă să crească spectaculos, numărul membrilor PlayStation Plus depășește acum 31,5 milioane, în timp ce PlayStation Store a înregistrat cele mai mari cote de vânzări la nivel de lună în decembrie 2017”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, John Kodera, Președinte și CEO Sony Interactive Entertainment.

Sistemul PlayStation 4 este disponibil în acest moment în 127 de țări și regiuni la nivel mondial.