RCS & RDS dă în judecată trustul Intact, denunțând o campanie de denigrare a grupului

- Adrian Ungureanu
372

Se pare că implicarea grupului RCS & RDS într-o anchetă DNA, în care operatorul este suspectat de acte de corupție, a oferit oportunitatea competitorilor de pe piața media să profite de această situație. Reprezentanții companiei au reacționat la modul în care anumite instituții de presă au dezvoltat subiectul începerii urmăririi penale de către DNA și acuză trustul Intact de inițiere a unei campanii de denigrare, bazată pe știri false.

Iată, poziția oficială a companiei RCS & RDS cu privire la campania de denigrare inițiată de Intact Media Group

”Noua campanie de denigrare inițiată de Antena 3, Antena 1 și de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS&RDS și împotriva unora dintre acționarii și managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiției pentru a ne proteja drepturile și interese nelegitime.

Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendențios, cu rea-credință informații și știri false.

Refuzăm să ne lăsăm antrenați în acest circ mediatic, astfel încât nu vom răspunde provocărilor canalelor media ale Trustului Intact.

Le mulțumim clienților și investitorilor noștri pentru încrederea acordată și considerăm că timpul va demonstra caracterul nelegal, profund calomnios și interesat al celor care au orchestrat toată această campanie concertată de denigrare”.

Au declarat reprezentanții companiei RCS & RDS, într-un comunicat remis redacției.

La data de 16 mai 2017, Serghei Bulgac, Directorul General (Chief Executive Officer) al Societății și al RCS & RDS S.A., a fost înștiințat în mod oficial cu privire la efectuarea urmăririi penale față de acesta în calitate de suspect, în legatură cu săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Posibilitatea întâmplării acestui lucru pe parcursul desfășurării anchetei DNA a fost anticipată și adusă la cunoștința investitorilor în cadrul Prospectului.

Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei și consideră că RCS & RDS S.A. și actualii și foștii membri ai conducerii sale au acționat corect și în conformitate cu legea. În prezent Societatea nu anticipează că investigația va reprezenta o interferință semnificativă în ce privește desfășurarea operațiunilor sale curente.