Razer Project Valerie – laptop de gaming cu trei ecrane

488

Producătorul de PC-uri și laptopuri de gaming Razer a prezentat la CES 2017 laptopul Project Valerie, primul din lume care are trei ecrane. Practic din ecranul principal se pot extinde două erane subțiri în ambele laterale, iar imaginea se ajustează la fel ca la computerele conectate la trei monitoare externe.

Cu ecranele extinse putem spune că este primul laptop care are un display cu rezoluția 12K. Chiar dacă este impresionant de privit și probabil va fi util pentru gameri, este deocamdată un prototip, care mai are pînă va fi complet funcțional în versiune comercială.

Mi se pare ingenioasă metoda de strângere a eranelor, care se pliază în interior și nu ocupă astfel mai mult loc decât un laptop normal. Desigur, este oleacă mai gros decât laptopul de gaming “normal” Razer Blade Pro, care costă doar vreo 3.700 de dolari. Cei care au văzut sistemul la CES 2017 au jucat diverse jocuri, au observat că are procesoare Core i7 și placă video Nvidia GTX1080. Deși s-a încins și a fost destul de zgomotos pentru un laptop, Razer Project Valerie a rulat jocurile fluent, fără probleme.

Evident, un astfel de sistem va avea un preț mult mai mare. Vedem dacă și când se anunță oficial disponibilitatea lui.