Razer Phone prezentat oficial – chiar pare un telefon pentru gameri

447

Razer, companie cunoscută în special de fanii jocurilor pe calculator pentru sistemele și echipamentele de gaming, și-a făcut oficial intrarea pe piața smartphone cu Razer Phone.

Așa cum promisese, Razer a prezentat pe 1 noiembrie, adică ieri, telefonul despre care CEO-ul companiei, Min-Liang Tan vorbea în luna septembrie.

Acesta a fost prezentat și așa cum era anticipat, este un telefon bine echipat, dispunând de cel mai puternic hardware disponibil pe piață la ora actuală, dotat cu o baterie generoasă și care va fi disponibil începând cu 17 noiembrie.

Razer Phone este echipat cu un display LCD IGZO, de 5,7 inci, cu rezoluție Quad HD și o rată de refresh de 120Hz, dublu, de exemplu, față de ecranele de pe tabletele iPad Pro de la Apple.

La interior acesta ”ascunde” un procesor Snapdragon 835, cel mai puternic disponibil pe piață la ora actuală în ecosistemul Android. În plus, telefonul are 8 GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare intern. Cred că ar fi trebuit mai mult pentru un telefon care-i vizează pe pasionații de jocuri pe telefon, dar trebuie menționat și că Razer Phone dispune de un slot pentru card microSD.

Componenta foto nu este nici ea foarte rea, Razer Phone având o cameră principală duală, formată dintr-un senzor de 12MP și unul de 13MP. Camera frontală are un senzor de 8MP.

Pentru că este un telefon care este îndreptat către cei care se joacă mult pe telefon, Razer a echipat primul său smartphone cu o baterie de 4.000mAh. Evident, există și tehnologie de încărcare rapidă Quick Charge 4.0+.

Telefonul rulează pe Android 7.1.1, cu o interfață Nova Luncher Prime Razer Edition, dar compania a anunțat că în primele luni ale anului viitor va primii Android 8.0 Oreo.

Cât despre disponibilitate și prețuri, Razer a anunțat că telefonul va fi disponibil la vânzare pe site-ul companiei începând cu 17 noiembrie. Compania va demara și o campanie de precomenzi în SUA și Canada începând de mâine. Teoretic, compania ar trebui să poată livra oriunde în lume telefoanele comandate, dar asta rămâne de văzut. Prețul recomandat pentru acest telefon este de 699 de dolari. Deși nu este un telefon ieftin, comparat cu alte telefoane de la producători cu brand mare, prețul chiar este ok, dacă ne raportăm strict la dotări.