Ratează Sony lansarea noilor flagship-uri la MWC 2018? Decizie importantă luată de japonezi în ultima clipă

- Adrian Ungureanu
407

Sony s-a anunțat printre participanții la Mobile World Congress (MWC) 2018, fanii companiei japoneze așteptând aici noul vârf de gamă, modelul Xperia XZ Pro, care să preia ștafeta de la Xperia XZ Premium.

Dar au apărut informații care pun lansarea noului flagship sub semnul întrebării. Compania japoneză primise deja certificare pentru piața americană din partea Comisiei Federale pentru Comunicații, dar a cerut revocarea certificatului.

Motivul? Compania a luat această decizie pentru că produsul final nu va mai corespunde cu cel din certificat din cauza unor ”schimbări de design”. Cel mai probabil cei de la Sony și-au dat seama că nu mai pot miza pe vechiul design și că trebuie să-l actualizez, să se alinieze tendințelor actuale din piață.

Nu știm când au survenit schimbările, dacă au fost făcute sau urmează să fie făcute, dar cererea de revocare a certificatului a fost depusă de 7 februarie. Așa că, dacă abia la începutul lunii februarie au început să facă modificările, calendarul lansării ar putea fi afectat.

Evident, compania ar putea să vină cu doar câteva unități pregătite special pentru prezentarea de la MWC 2018, iar produsul final să fie gata mai târziu. De exemplu, anul trecut, Sony a prezentat Xperia XZ Premium la MWC 2017, adică la finele lunii februarie, iar în magazine a fost lansat abia în luna iunie. Dar atunci motivul principal a fost că Sony nu și-a putut procura la timp procesoare Snapdragon 835 din cauza celor de la Samsung care-și rezervate primele loturi.

Deocamdată, nu ne rămâne decât să așteptăm MWC 2018 și să vedem dacă Sony își mai prezintă sau nu vârfurile de gamă.