Raportul Note 7 vine luni: bateria a fost de vină

362

Exact cum spuneau zvonurile anterioare, Samsung a încheiat raportul Note 7, și va prezenta oficial concluziile pe 23 ianuarie. Dar detaliile au fost obținute deja, pe surse.

Raportul Samsung dă vina pe baterie, exact cum se spunea de la început. Se pare că ancheta a stabilit că bateria era “de dimensiunile greșite” și de asemenea “avea mai multe defecțiuni de producție din fabrică”. Concluziile vor fi anunțate într-o conferință de presă, o să revenim și noi cu toate informațiile oficiale.

Bateriile erau prea mari pentru dimensiunile interne ale telefonului, iar în anumite condiții se atingeau contactele, ceea ce dus la supra-încălzire și explozia unor baterii. După prima serie de plângeri de la utilizatori, Samsung a înlocuit produsele cu probleme cu unele noi, dar compania a descoperit curând că problemele se repetau și la noile terminale. Probabil ținea și de modul de utilizare al telefonului, pentru că au fost 90 de cazuri la milioane de terminale vândute.

Samsung a rechemat toate terminalele vândute, dar există utilizatori care nu vor să le predea. După ce a preluat circa 96% din terminalele vândute, Samsung a colaborat cu operatorii să găsească și să dezactiveze celelalte modele. În multe țări terminalele Note existente nu se mai pot conecta la rețeaua de telefonie. Dar este posibil ca oamenii să le păstreze ca suvenir, ca tabletă cu WiFi, ignorând complet pericolul care încă există.

Restul detaliilor le aflăm luni.

No posts to display