Qualcomm și Samsung au început deja să lucreze la noile procesoare Snapdragon 845

- Adrian Ungureanu
289

Situația din acest an, legată de exclusivitatea pe care Samsung a primit-o la procesoarele Snapdragon 835 din partea Qualcomm, s-ar putea repeta și anul viitor cu Snapdragon 845, care vor echipa modelele Galaxy S9, flagship-urile companiei sud-coreene din 2018.

Pentru că Samsung le-a oferit celor de la Qualcomm ajutor pentru dezvoltarea procesoarelor Snapdragon 835, compania sud-coreeană a avut prioritatea în fața oricărui alt producător de telefoane. Acum aflăm că Samsung și Qualcomm au început lucrul la dezvoltarea platformei Snapdragon 845.

Procesoarele Snapdragon 835 sunt produse în fabricile Samsung pentru că deține un proces de producție cu chipuri de 10nm mult mai eficient decât oricine altcineva, dar și pentru capacitățile mari de producție pe care le poate oferi. Gigantul sud-coreean este cel mai mare producător de procesoare la ora actuală.

Potrivit unor surse din industrie citate de presa sud-coreeană, noile procesoare Snapdragon 845 sunt dezvoltate pe aceeași arhitectură cu chipuri de 10nm, dar de a doua generație, care vor fi cu cel puțin 10% mai rapide decât actuala generație și care vor consuma cu 15% mai puțină energie decât modelele Snapdragon 835, lansate anul acesta.

În aceste condiții, telefoanele Samsung Galaxy S9 ar putea avea prioritate, la fel ca și modelele de anul acesta S8 și S8 Plus.