Qualcomm și Broadcom își vor discuta posibilul viitor împreună chiar de Valentine’s Day

410

Sună ciudat ca acești doi giganți tehnologici să se întâlnească într-o asemenea zi pentru a discuta un posibil viitor împreună, dar aceasta e data în care reprezentanții celor două companii se vor întâlni pentru a discuta ultima ofertă de preluare a Qualcomm de către Broadcom.

Producătorul de soluții de comunicații wireless a crescut oferta de preluare a Qualcomm de la 103 miliarde de dolari, la 121 de miliarde de dolari. Qualcomm i-a înștiințat însă pe cei de la Broadcom că nici această ultima și cea mai bună ofertă nu este una de nerefuzat.

Cei de la Qualcomm vor mai mulți bani, mai ales că sunt pe care să preia un alt mare jucător din piața de soluții de comunicații, NXP Technology, iar în cazul în care Broadcom ar prelua Qualcomm ar deveni cel mai mare și singurul jucător important de pe piață fără a mai avea un concurent pe măsura sa.

Cei de la Broadcom au explicat că suma de 121 de miliarde de dolari ia în calcul valoarea Qualcomm actuală, fără NXP Technologies. Cu alte cuvinte Broadcom încearcă să preia Qualcomm înainte de a deveni și mai scumpă. Problema Qualcomm este că preluarea NXP nu are toate avizele, așteptând să primească undă verde și din partea autorităților chineze. Tranzacția se află într-un impas.

Nu este clar ce vor decide pe 14 februarie cele două companii, dar este foarte posibil ca oficialii Qualcomm să le pună pe masă celor de la Broadcom pretențiile lor, având în vedere și preluarea NXP.

Cei de la Qualcomm mai au un motiv pentru care refuză oferta celor de la Broadcom. Aceștia spus că în cazul în care ar accepta oferta Broadcom, dar autoritățile nu ar aproba tranzacția, atunci Qualcomm ar avea de suferit, pierzând atât din valoarea acțiunilor. De aceea au cerut ca Broadcom să achite, indiferent dacă tranzacția primește sau nu acordul autorităților, o sumă între 3-4% din valoarea tranzacției pentru a compensa o eventuală devalorizare a companiei. Drept răspuns, cei de la Broadcom au spus că sunt de acord să plătească 8 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă 6% din valoarea tranzacției, o sumă chiar mai mare decât cea cerută de Qualcomm, semn că vor să demareze procedurile cât mai repede.

De aceea, ziua de 14 februarie este crucială pentru cele două companii. Qualcomm, dă semne că oferta Broadcom este atractivă, dar în același timp nu vor să-și asume niciun risc.