Vânzările slabe de iPhone X le strică afacerile și celor de la Qualcomm și Broadcom

413

Încep să apară îngrijorător de mult informații și știri care vorbesc despre un declin important al vânzărilor de iPhone X. Informații de la furnizori de componente ai celor de la Apple, care se așteaptă ca rezultatele lor financiare să fie afectate de vânzările slabe.

Qualcomm, companie care are și probleme legale cu Apple, menționează în ultimul său raport financiar că se așteaptă la o scădere semnificativă a veniturilor în primul trimestru al acestui an, din cauza comenzilor scăzute din partea ”unui mare client de modem-uri subțiri”. Nu poate intra în discuție altă companie decât Apple. Se potrivește descrierii și contextului.

Aceștia spun că scăderea veniturilor nu are legătură cu sezonalitatea, perioada ianuarie-martie fiind în mod obișnuit mai slabă, decât alte perioade din an, dar anul acesta scăderea va fi mai accentuată fiind influențată de comenzile mult mai scăzute.

Totodată, un alt furnizor important, Broadcom, care produce chip-urile pentru conexiunea Bluetooth de pe iPhone-uri, dar și alte componente pentru conectivitate wireless, utilizate pe iPhone-uri, puncteză cam același lucru, anticipând o scădere a veniturilor mai accentuată decât cea dată de sezonalitatea acestui interval.

Un furnizor mai mic al celor de la Apple, Qorvo Inc, care produce chip-uri radio pentru iPhone-uri, a anunțat că anticipează pentru primul trimestru al acestui an, venituri de 645 de milioane de dolari, cu 100 de milioane de dolari sub estimările analiștilor. Qorvo își asigură 40% din veniturile anuale din contractele pe care le are cu Apple, așa că impactul asupra afacerilor este unul semnificativ.

Contactați de agenția de presă americană Bloomberg, reprezentanții Apple au refuzat să comenteze predicțiile furnizorilor de componente.

Oricum, ținând cont și de previziunile venite din Coreea de Sud, care spun că și veniturile Samsung vor fi afectate din cauza vânzărilor slabe iPhone X, plus zvonurile privind reducerea producției la jumătate, avem un tablou destul de sumbru pentru Apple în primul trimestru al acestui an.

Se pare că iPhone X nu are nici pe departe succesul pe care-l anticipau cei din Cupertino sau diverși analiști care anunțau că Apple va stabili noi recorduri cu ajutorul modelului aniversar.