Qualcomm scos complet din schemă de Apple – dezvoltă modem-uri 5G cu Intel

- Adrian Ungureanu
366

Relațiile dintre Apple și Qualcomm par să fi intrat complet în era glaciară. Este evident că disputele legale pe tema redevențelor și încălcării patentelor, plus eforturile Qualcomm de a bloca produsele Apple pe diverse piețe nu au dat bine în birourile din Cupertino.

Șeful Qualcomm se arăta încrezător acum ceva timp că toate problemele dintre cele două companii se vor rezolva în afara curții de judecată și că în ciuda disputelor legale au o relație de business bună. Nu prea pare.

Anul acesta a introdus pe lista furnizorilor de modem-uri pe cei de la Intel, un soi de penalizare pentru Qualcomm, cu care se ceartă din vara lui 2016. De curând au apărut zvonuri că vor apela de la anul la modem-urile LTE de la MediaTek renunțând complet de la modem-urile Qualcomm. Aceștia din urmă au găsit apoi un nou motiv să-i dea în judecată pe cei de la Apple.

Această dorință de a avea ultimul cuvânt le-a mai atras încă o dată antipatia șefilor de la Apple, care acum s-a apucat de dezvoltarea unor modem-uri pentru noua era 5G, în colaborare cu cei de la Intel, pentru a renunța complet la serviciile Qualcomm, care îi furnizează modem-uri încă din 2011.