Qualcomm promite să lanseze propriii senzori de amprentă integrați în display

- Adrian Ungureanu
203

Una dintre cele mai așteptate tehnologii pentru smartphone-uri a atras multă atenție în ultima vreme, adică senzorii de amprentă integrați în display, iar companii precum Samsung, Apple și Vivo sunt așteptate să lanseze telefoane dotate cu astfel de senzori.

Dar această tehnologie face cu ochiul și altor companii, iar printre acestea se numără acum și Qualcomm, producătorul de procesoare pentru dispozitive mobile anunțându-și oficial intenția de a aduce pe piață propria soluție în primul trimestru al anului viitor.

Cei de la Qualcomm au anunțat, în cadrul evenimentului Mobile World Congress (MWC) Shanghai 2017, că au senzori capabili să scaneze amprentele cu ajutorul ultrasunetelor și vor putea măsura și ritmul cardiac și chiar presiune sanguină.

Qualcomm spune că senzorii săi pot scana chiar și prin straturi de material metalic cu o grosime de până la 800 µm. De asemenea, compania a anunțat că va oferi primele mostre funcționale producătorilor de echipamente hardware, iar în primele luni ale anului viitor ar trebui să vedem primele dispozitive dotate cu noii senzori.

De asemenea, Qualcomm a anunțat că lucrează cu cei de la Vivo, astfel producătorul chinez va lansa primul telefon cu noii senzori de la Qualcomm. Acum am înțeles pentru ce era teaser-ul pe care Vivo îl postase săptămâna trecută care făcea trimitere la noua tehnologie. Nu au lansat niciun telefon la MWC Shanghai 2017, dar acum suntem siguri că Vivo va lansa în viitor un telefon cu un senzor de amprentă integrat în display.

Până atunci, prima companie care pare că are cele mai mari șanse să lanseze un telefon cu senzor de amprentă încorporat în display este Apple, care ar urma să aducă nouă tehnologie pe iPhone 8, deși au apărut zvonuri și despre Samsung și despre chinezii de la Vivo.