Qualcomm lansează Snapdragon 710, care să aducă funcții premium pe telefoanele mid-range

422

În ultimul an au apărut foarte multe telefoane care vin cu funcții noi, avansate, dar majoritatea au fost telefoane scumpe. Vorbim aici de recunoaștere facială, de asistență AI pentru fotografiere, video și așa mai departe.

Astfel de funcții nu pot fi implementate corespunzător pe orice telefon pentru că platformele hardware nu oferă suport pentru unele din aceste funcții avansate, dar va veni și rândul telefoanelor de clasă medie să ofere funcții specifice telefoanelor din segmentul flagship.

Qualcomm a anunțat platforma Snapdragon 710, care va aduce suport pentru recunoaștere facială, suport pentru Animoji, efecte bokeh, detecție a obiectelor și persoanelor, fotografiere asistată și multe altele.

SD710 va prelua ștafeta de la Snapdragon 660 ca fiind cea mai puternică platformă pentru dispozitivele cu Android de clasă medie.

În plus va aduce suport pentru gaming și redare video 4K HDR, la un consum de energie mai redus și totodată Quick Charge 4+, pentru o încărcare rapidă a bateriilor și mai eficientă. Qualcomm susține că în 15 minute, bateria s-ar putea încărca până la 50%.

Platforma este formată dintr-un procesoare Kryo 360 octa-core, tactate la 1.7GHz, procesor grafic Adreno 616, un nou procesor de imagine, Spectra 250, modem-uri Snapdragon X15 LTE, care ar trebui să ofere viteze de până la 800Mbps. Funcțiile avansate ar trebui să fie oferite de modulul Hexagon 685 DSP, care poferă suport pentru aplicații AI și machine learning.

Qualcomm spune că primele dispozitive cu Snapdragon 710 să fie lansate în al doilea trimestru al acestui an, decât până la finele lunii iunie ar trebui să vedem și primele telefoane echipate această nouă platformă.