Qualcomm îşi anunţă sprijinul pentru Android Things, sistemul de operare de la Google pentru IoT

- Adrian Ungureanu
432

Internet-of-Things (IoT) este un segment din ce în ce mai important pentru giganţii tehnologici. Google nu putea rata ocazia de a profita de acest interes sporit şi a demarat dezvoltatea Android Things, un sistem de operare dedicat sferei IoT. Dar pentru a putea fi folosit are nevoie de suport tehnic din partea producătorilor de hardware.

Prima companie care şi-a anunţat sprijinul pentru platforma IoT de la Google este chiar Qualcomm, companie parteneră pe piaţa dispozitivelor mobile inteligente. Producătorul american de procesoare a anunţat că platforma Snapdragon 210 va oferi suport pentru sistemul de operare special creat de Google pentru Internet-of-Things.

Compania crede că Android Things se va dezvolta şi mai rapid în piaţă cu ajutorul platformelor Snapdragon, pentru că multe companii ştiu cum funcţionează software de la Google pe hardware-ul de la Qualcomm, multe având experienţă acumulată pe segmentul dispozitivelor mobile inteligente, adică smartphone-uri şi tablete.

Qualcomm a anunţat oficial prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial, că va demostra capabilităţile Android Things pe platforma Snapdragon 210 în cadrul expoziţiei Mobile World Congress (MWC) 2017 ce va avea loc săptămâna viitoare la Barcelona.