Qualcomm, în război total cu autorităţile sud-coreene pentru a scăpa de o amendă uriaşă

- Adrian Ungureanu
212

Qualcomm, producătorul american al celebrelor procesoare Snapdragon, este acuzat de autorităţile anticoncurenţiale din Coreea de Sud că a încălcat mai multe legislaţia locală şi a ales să amendeze compania şi doi afiliaţi cu o sumă uriasă.

Compania americană nu este de acord cu autorităţile sud-coreene şi neagă acuzaţiile aduse şi a ales să mute direfendul în justiţie, depunând o plângere împotriva autorităţii anticoncurenţiale.

Qualcomm este acuzată, printre altele, că a abuzat de puterea de influenţă dată de poziţia dominantă pe piaţa procesoarelor pentru a-şi impune propriile condiţii în faţa unor producători foarte mari de telefoane, forţându-i inclusiv pe cei de la Samsung, Apple sau LG să accepte pretenţiile sale.

Autorităţile din Coreea de Sud au amendat Qualcomm cu 1,03 trilioane de woni, adică în jurul a 903 milioane de dolari, cea mai mare amendă din istoria instituţiei.

În mod evident, Qualcomm nu vrea să plătească aceşti bani şi se pregăteşte de o luptă juridică acerbă, angajând unele dintre cele mai mari firme de avocatură din întreaga lume.

Acest caz nu are doar o miză locală, ci şi globală, specialişti din Coreea de Sud subliniind că rezultatul acestui proces va influenţa toate cazurile similare semnala pe întreg mapamondul.