Qualcomm cere blocarea iPhone X pe piața din SUA pentru încălcarea unor patente

- Adrian Ungureanu
389

Deja devine obositor aceste război dintre Qualcomm și Apple. Qualcomm a ajuns la disperare pentru că pierde zilnic zeci de milioane de dolari, pentru că Apple și partenerii săi nu mai sunt de acord să plătească redevențele pe care le consideră excesive și abuzive.

Qualcomm a mai depus cereri pentru a bloca importurile de iPhone-uri în SUA și sau vânzarea și producția de iPhone-uri China, dar acum vine cu ceva mult mai specific. Compania care produce procesoarele Snapdragon pentru telefoane mobile, acuză că Apple folosește ilegal patente la nivelul interfeței folosite iPhone X, indicând că unele elemente sunt ”furate” din Palm OS.

Palm OS s-a transformat între timp în webOS, care a ajuns între timp la HP, și se găsește pe unele modele de televizoare smart, dar înainte a fost folosit ca Palm OS pe unele telefoane. În 2010 a fost lansat modelul Palm Pre, iar unele gesturi, cei drept coincid, cu cele folosite pe iPhone X. Aveți un clip video mai jos pentru a vedea gesturile introduse pe telefonul în cauză.

Se pare că HP a cedat o parte din patentele din Palm OS către cei de la Qualcomm în 2014, patente de care producătorul de procesoare se leagă pentru a bloca vânzarea de iPhone X pe piața locală.

De menționat, că proprietarul actual al webOS este LG Electronics.

No posts to display