Qualcomm a mai găsit un motiv să dea Apple în judecată

375

Numărul de procese dintre Apple și Qualcomm continuă să crească după ce producătorul de procesoare a mai depus o plângere împotriva producătorului de iPhone-uri.

Nu cu mult timp în urmă oficialii Qualcomm spuneau că vor să se împace cu Apple, dar acest nou proces intentat companiei conduse de Tim Cook, nu pare a fi un pas spre împăcare, ci ne arată că disputa este departe de a se încheia.

Acum, producătorul de procesoare afirmă că îi folosește abuziv software-ul care face ca chip-urile sale să funcționeze cu alte componente din telefoane și care le permite să conecteze cu rețelele de comunicare.

Mai mult, Qualcomm acuză Apple că ar fi dat acest software către cei de la Intel, compania pe care Apple a introdus-o pe lista furnizorilor de modem-uri în acest an, decizie care a costat-o pe Qualcomm reducerea veniturilor cu 1,1 miliarde de dolari. În plus, fiind competitori direcție, cei de la Qualcomm nu vor ca tehnologiile lor să ajungă pe mâna rivalilor de la Intel.

Această decizie a celor de la Qualcomm, de a da din nou în judecată Apple vine la scurt timp după ce au apărut speculații că producătorul de iPhone-uri vrea să renunțe complet la modem-urile Qualcomm și să apeleze la modem-urile celor de la MediaTek.

Nu știm până unde se va merge, dar este clar că în rimtul ăsta divergențele dintre Apple și Qualcomm nu se vor dispărea prea curând.