Proiectul “Eye” – carcasa cu Android care-ţi transformă iPhone-ul într-un telefon 2 în 1

768

Unul dintre cele mai interesante proiecte care au apărut pe platforma de crowdfunding Kickstarter în ultima vreme este “Eye”, ce vizează dezvoltatea unei carcase cu sistem de operare Android la bord.

Este practic un telefon cu Android, în formă de carcasă pentru iPhone, dar care se foloseşte în acelaşi timp de unele resurse ale iPhone-ului. Eye va fi compatibil modelele iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus iPhone 7 şi iPhone 7 Plus.

Carcasa-telefon cu Android pentru iPhone vine cu un display de 5 inci AMOLED, cu rezoluţie Full HD, procesor octa-core MediaTek Helio P20, 3 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare intern, dar şi slot pentru card microSD de până la 256 GB.

Eye vine cu suport dual-SIM, conectivitate NFC, WiFi, emiţător infraroşu şi mufă jack-audio. Carcasa telefon vine cu o baterie de 2.800 mAh şi suport pentru încărcare wireless. Eye va rula pe Android 7.1 Nougat şi va împărţi cu iPhone-ul camerele foto, microfonul şi difuzorul. În rest, cele două gadgeturi vor fi independente.

Campania de strângere de fonduri este încă în derulare, cei de la ESTI, mica firmă care a dezvoltat acest proiect având nevoie de 97.000 de dolari. Au depăşit deja obiectivul dar donaţiile încă sunt deschise. Cei care contribui pot să-şi asigure carcasa la 129 de dolari. Când va ajunge în magazine, Eye va costa 229 de dolari.

Cei de la ESTI vor să ducă proiectul şi mai departe. Acestea descriu că dacă ajung la fonduri de 500.000 de dolari vor instala pe carcasă o baterie de 10.000 mAh ora care va putea fi folosită pentru încărcarea iPhone-ului pe care este montat Eye. De asemenea, dacă ajung la 3 milioane de dolari vor folosi carcase certificate IP67, adică rezistente la apă şi praf.

Şi nu se opresc aici, cei de la ESTI vor să dezvolte proiecutl lor şi mai mult. Dacă ajung la 6 milioane dolari finanţare promit să facă Eye cu dual-boot adică să instaleze şi un al doilea sistem de operare, pe lângă Android să instaleze şi Ubuntu. În fine, dacă ajung la 15 milioane de dolari, vor oferi telefonul cu triple-boot adică pe lângă Android şi Ubuntu să instaleze şi Windows 10 Mobile. Deja sună destul de fantezist.