Profit uriaș pentru Samsung în trimestrul trei! Câștigurile au crescut cu aproape 180%

- Adrian Ungureanu
359

Samsung este una dintre cele mai profitabile companii din lume, dar în al treilea trimestru al acestui an a stabilit unui record în materie de câștiguri, în condițiile în care în intervalul iulie-septembrie, profitul operațional a crescut cu 179%, iar cel net a crescut cu 89%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a înregistrat un profit operațional de 14,53 trilioane de woni, adică în jur de 13 miliarde dolari, cu 179% mai mare decât anul trecut. Profitul net a crescut, de asemenea, într-un ritm alert, ajungând la 11,19 miliarde de woni, adică în jur de 9,95 miliarde de dolari.

Rezultatele au fost susținute de creșterea vânzărilor de panouri OLED, de chip-uri de memorie, dar și de vânzările de telefoane mobile din segmentul premium. Este o revenire pentru Samsung pe piața smartphone din acest punct de vedere, pentru că divizia de telefoane mobile a înghițit destul de mulți bani în ultimii ani, fără să producă prea mult.

Acum, șansele sunt ca Samsung să stabilească noi recorduri în ultimul trimestru al acestui an, pentru că urmează sezonul sărbătorilor de iarnă, cea mai bună perioadă de vânzări, iar livrările de panouri OLED către Apple abia acum își vor spune cuvântul pentru că iPhone X se vine foarte bine, iar Samsung are doar de câștigat de pe urma succesului rivalului său american.