Producția de Galaxy S8 pusă din nou în pericol – de data asta din cauza celor de la Pegatron

345

Se pare că emoțiile privind lansarea la timp a noilor telefoane Galaxy S8 de la Samsung nu au dispărut complet, după ce s-a aflat că unul din furnizorii cei mai importanți de componente ai companiei sud-coreene are probleme.

Cei de la Pegatron, cel mai mare producător de module de cameră pentru telefoane, se chinuie să producă suficiente module pentru noile telefoane de la Samsung. Ar fi vorba de modului foto care cuprinde scannerul pentru iris și camera pentru selfie-uri.

Pegatron se confruntă cu un randament scăzut din cauza defectelor de producție. În momentul de față circa 30% din modulele produse, ies cu defecte, ceea ce înseamnă un randament de 70%, iar pentru a face față cererii mari din partea Samsung, pentru a nu încetini ritmul de producție de modele Galaxy S8, Pegatron trebuie să mărească acest randament la cel puțin 80%.

Se pare că aceeași situație nu este valabilă și pentru modelul S8 Plus, ale cărui module sunt produse de cei de la Power Logics, care se laudă cu un randament de producție de 90% și nu au niciun fel de probleme în a furniza suficiente module de calitate pentru Samsung.

Zilele anterioare au apărut temeri că noile telefoane ar putea întâlni rapid probleme cu stocurile din cauza producție lente de procesoare, dar șeful diviziei mobile DJ Koh a promis că nu vor fi întârzieri în livrarea de telefoane. Să vedem dacă promisiunea mai este valabilă și în noile condiții.