Producătorii chinezi de telefoane pierd din elan pe final de an

- Adrian Ungureanu
365

Ultimii ani s-au dovedit prolifici pentru producătorii de telefoane chinezi, Huawei, Oppo, Vivo sau Xiaomi. Dar se pare că finalul acestui an nu mai este așa de bun în vânzări.

Potrivit celor de la Digitimes, care citează surse din rândul furnizorilor de componente din Taiwan, producătorii chinezi, în speță Huawei, Oppo și Vivo, au redus cu 10% numărul comenzilor de componente pentru al patrulea trimestru din acest an, pe fondul scăderii cererii pentru telefoanele lor la nivel global.

Singurii care au menținut nivelul comenzilor au fost cei de la Xiaomi, care au recuperat foarte mult teren pe piața din China în acest an și care îi suflă în ceafă celor de la Samsung pe piața din India, fiind la doar câteva zecimi de procente la capitolul cotă de piață, în spatele gigantului coreean.

Cel mai probabil, finalul acestui an a fost marcat de lansarea iPhone X, dar este mai mult o bănuială personală. Producătorii chinezi speră, însă, să-și reia ritmul de creștere în vânzări în 2018 și au toate șansele pentru că nici Samsung și nici Apple nu par să mai pregătească ceva spectaculos, așa cum a fost în 2017.