Prinși cu mâța-n sac – OnePlus a trișat în testele de referință

- Adrian Ungureanu
179

OnePlus 5 este telefonul momentului toată lumea vorbește de el și deja internetul este inundat cu știri despre el. Ne-a cam ajuns pe ziua de azi, dar nu putea să trece cu vederea această știre.

Chinezii de la OnePlus au fost prinși trișând la testele de referință, instalând pe noul model OnePlus 5 un soft special care detectează automat când o aplicație de benchmark este pornită.

În momentul în care o aplicație de testare rulează, software-ul cu pricina ”forjează” procesoarele pentru a obține o frecvență cât mai mare de procesare pentru mai mult timp, obținând astfel rezultate mai bune.

De obicei, producătorii de telefoane aleg să limiteze puterea de calcul a procesoarelor fie pentru a reduce consumul de energie ori pentru a evita supraîncălzirea dispozitivelor.

În caz de supraîncălzire procesoarele pot reduce în mod automat frecvența maximă de procesare după un anumit timp. Soft-ul instalat de cei de la OnePlus blochează această funcție de siguranță, permițând procesoarelor să ruleze la temperaturi ridicate mai mult timp decât le-ar permite ”protocolul”.

Dar nu este prima oară, OnePlus a fost acuzată că a trișat și în cazul modelului OnePlus 3.