Primul vârf de gamă adevărat de la Nokia, modelul P1, ar putea fi prezentat la MWC 2017

- Adrian Ungureanu
525

Expoziţia de tehnologie mobilă de la Barcelona, MWC 2017, ce va avea loc între 27 februarie şi 2 martie, va va fi scena unor lansări spectaculoase în acest an. Cel puţin aşa speră iubitorii de tehnologie. La acest eveniment, va veni şi Nokia, unde ar putea lansa primul său vârf de gamă, de la revenirea pe piaţa smartphone.

Au reapărut informaţii legate de un model a cărui existenţă Nokia şi HMD Global încă nu au confirmat-o oficial, şi anume Nokia P1. Este un telefon despre care s-a vorbit încă din vara anului trecut.

Potrivit celor mai recente zvonuri lansate de presa din Rusia, acesta ar avea la bază modelul Sharp Aquos Xx3, un telefon lansat în urmă cu jumătate de an, de Sharp, pe piaţa japoneză. Modelul Nokia, însă, va veni cu câteva lucruri în plus.

Telefonul va veni cu noua platformă hardware pentru mobile de la Qualcomm, creată pentru modele de top din 2017, Snapdragon 835, 6 GB memorie RAM şi până la 256 GB spaţiu de stocare  intern.

În plus, acesta va veni cu o cameră principală cu un senzor uriaş, de 22,6 MP, cu lentile de la Carl Zeiss, în timp ce carcasa va fi rezistentă la apă şi praf, primind certificare IP57. Ecranul va avea o diagonală de 5,3 inci cu rezoluţie Full HD cel puţin, fiind luat în calcul şi un panou care să vină cu rezoluţie Quad HD.

Aşa cum spuneam, va rula pe Android, cel mai probabil versiunea 7.0 Nougat, va veni cu scanner de amprente, o baterie de 3.500 mAh şi tehnologie de încărcare rapidă.

Legat de preţuri se pare că acesta va veni în două variante de spaţiu de stocare internă, de 128 şi 256 GB. Versiunea de 128 va avea un preţ de circa 800 de dolari, iar cea de 265, să vină la un preţ ce ar putea urca la 950 de dolari. După cum vă puteţi da seama, nu vor fi printre cele mai ieftine telefoane de pe piaţă.

Deocamdată, în afară de speculaţiile din presa rusă, alte dovezi care să confirme informaţiile de mai sus nu sunt, aşa că le privim cu îndoială. Dacă acestea se vor confirma, atunci vom vedea primul vârf de gamă adevărat de la revenirea Nokia pe piaţa smartphone, dar în acelaşi timp şi unul din cele mai scumpe telefoane, care au fost vândute sub brandul celebrei firme finlandeze.

No posts to display