Primul flagship adevărat de la Nokia își face încă o apariție la GFXBench

208

Este din ce în ce mai clar că HMD Global și Nokia se pregătesc de lansarea primului flagship adevărat de la revenirea pe piața smartphone a brandului finlandez.

Încă există dezbateri pe tema numelui. Inițial s-a mers pe ideea că Nokia 8 va fi doar un alt model de clasă medie, iar Nokia 9 apare ca fiind vârful de gamă.

Totuși, au apărut zvonuri care afirmă că Nokia 9 este, de fapt, Nokia 8. Acum, flagship-ul Nokia a apărut din nou în testele de referință, de această dată la GFXBench, confirmând specificațiile de top, dar pe GFXBench este listat ca fiind Nokia 9, având numerele de model (TA-1004, TA-1012 și TA-1052).

Telefonul testat de această dată, rulează Android 7.1.1, are display de 5,3 inci, cu rezoluție Quad HD (2560 x1440 pixeli) și este ”motorizat” de o platformă Snapdragon 835 de la Qualcomm, cea mai puternică la ora actuală, că procesor octa-core, tactat la 2,4 GH și procesor grafic Adreno 540.

Telefonul mai dispune de 4 GB memorie RAM și 64 GB spațiu de stocare intern. Componenta foto este formată dintr-o cameră principală duală, care ar trebui să aibă doi senzori de 13 MP, iar camera frontală va avea un senzor de 12 MP.

HMD și Nokia vor prezenta noul telefon pe data de 16 august, iar celor mai recente speculații spun că ar urma să aibă un preț pentru Europa, în jurul a 520 de euro.