Prezentat la începutul anului, BlackBerry KEYone va fi disponibil la precomandă abia din 5 mai

- Adrian Ungureanu
255

BlackBerry KEYone, cunoscut anterior sub numele de cod Mercury, este probabil telefonul cu cea mai lentă intrare pe piață din toate timpurile. Se zvonește despre acest telefon de mai bine de un an, a fost prezentat în 2 rânduri, la CES 2017 și la MWC 2107, iar acum face primii pași în Europa.

KEYone este probabil ultimul telefon cu tastatură fizică de la BlackBerry, conceput înainte de predarea tuturor atribuțiilor celor de la TCL, compania chineză care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă, proiectare, dezvoltare, producție, distribuție și vânzare a viitoarelor telefoane cu brandul canadian.

Acesta a fost în centrul atenției multă vreme, dar lumea s-a cam plictisit de stilul ”tărăgănat” în care a fost planificată lansarea acestui telefon. Între timp au fost lansate și câteva modele mult mai interesante, cum ar fi LG G6, Huawei P10, Sony Xperia XZ sau Galaxy S8 și lumea a uitat de noul telefon de la BlackBerry.

Se pare că în sfârșit telefonul își va face loc în magazine, retailerul britanic Clove anunțând disponibilitatea telefonului începând cu data de 5 mai. Dar vorbim numai de disponibilitatea la precomandă, deci primii clienți și-ar putea primii telefoanele abia spre finalul lunii mai.

Retailerul britanic a stabilit un preț de 499 lire sterline, adică aproximativ 585 de euro, un preț destul de ridicat.

Telefonul vine cu un ecran de 4,5 inci, cu rezoluție Full HD, un procesor Snapdragon 625, dedicat telefoanelor de clasă medie, 3 GB memorie RAM, 32 GB spațiu de stocare intern și slot pentru card microSD de până la 256 GB.

Camera principală are un senzor de 12 MP, în timp ce camera frontală este de 8 MP. Telefonul este echipat cu o baterie 3.500 mAh, rulează Android 7.1 Nougat și vine cu celebra tastatură QWERTY fizică.

No posts to display