Președintele grupului Samsung acuzat din nou de evaziune fiscală

410

Problemele din cadrul imperiului Samsung sunt de departe de a se fi încheiat. Lee Jae-yong, vice președintele grupului Samsung și moștenitorul afacerilor gigantului sud-coreean a fost eliberat, dar tatăl său, Lee Kun-hee iar putea lua locul.

Lee Jae-yong a fost eliberat condiționat zilele trecut, după ce a petrecut 353 de zile după gratii, după ce a fost condamnat în cel mai mare caz de corupție din istoria Coreei de Sud, în care a fost acuzat de dare de mită, caz în care a fost implicată președinta țării, Park Geun-hye, care a fost forțată să renunțe la poziția de conducere a țării.

Acum, Poliția sud-coreeană a anunțat oficial, Lee Kun-hee este acuzat din nou de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de circa 7,5 milioane de dolari, folosindu-se de conturile unor angajați ai Samsung pentru a evita plata taxelor.

De ce spunem că a fost acuzat din nou? Pentru că acesta a mai fost acuzat de aceleași fapte și în 2009, folosind aceleași metode, dar a fost grațiat.

Reprezentanții Samsung au refuzat să comenteze informațiile.

Lee Kun-hee, în vârstă de 76 de ani, este internat în Centrul Medical Samsung din Seul încă din 2014 când a suferit un atac de cord. Potrivit informațiilor, condiția lui fizică este încă precară, dând semne foarte mici de recuperare de la acel moment. Așa că șansele ca acesta să ajungă după gratii sunt, totuși, mici. Cel mai probabil se va recurge doar la recuperare prejudiciului și la aplicarea unor penalități financiare.

Ținând cont de starea de sănătate a președintelui grupului Samsung, fiul său, Lee Jae-yong este privit de foarte mulți ca fiind liderul real al imperiului Samsung.