Pregătește Sony un smartphone cu ecran pliabil? Dispozitiv straniu depistat la GFXBench!

- Adrian Ungureanu
248

În timp ce așteptăm să vedem cu ce va veni nou la IFA Berlin 2017 compania japoneză, aflăm că un dispozitiv misterios și destul de straniu își face apariția în baza de date a testului de referință de la GFXBench.

Înregistrat nu cumele Sony G8541, dispozitivul este ”motorizat” de o platformă Snapdragon, cu procesor octa-core, tactat la 2,4 GHz și procesor grafic Adreno 540, 4 GB memorie RAM, 128 GB spațiu de stocare intern, o cameră principală de 18 MP și una secundară de 12 MP. Sistemul de operare cu care a fost testat este Android 8.0 Oreo.

Până aici nimic cu adevărat straniu, până când ne uităm la detaliile legate de display. Cu siguranță undeva s-a produs o eroare pentru că este indicat un ecran care poate afișa imagini la rezoluție Full HD (1920×1080 pixeli), la o diagonală de 6,2 inci și la o rezoluție mult mai mare 3840 x 2160 pixeli, la o diagonală de 12,3 inci.

Nu știm care este informația corectă, pentru că dacă este de 6,2 inci, vorbim de un telefon, de un phablet la dimensiunile astea, dar dacă are diagonala de 12,3 inci vorbim de o tabletă.

Ar fi și a treia variantă. Mai puțin probabilă dar nu imposibilă. Și anume aceea ca Sony să pregătească un telefon cu ecran pliabil, care să-și dubleze dimensiunea ecranului atunci când este deschis.

Oricum, în orice variantă, este vorba de un dispozitiv destul de bine echipat.