Pregătește Samsung lansarea unor ochelari inteligenți? Așa sugerează ultima decizie oficială!

- Adrian Ungureanu
430

Primele zvonuri legate posibila lansare a unor ochelari inteligenți de către Samsung au apărut cu ceva ani în urmă. Cam prin 2012-2013, când apăreau zvonuri despre Gear Blink, un dispozitiv care nu a mai devenit realitate.

Acum, speranțele fanilor Samsung că gigantul sud-coreean ar putea lansa o pereche de ochelari inteligenți sunt reaprinse în condițiile în care Samsung a înregistrat un nou logo.

Forma logo-ului ne duce cu gândul la un ochi, dar partea mai interesantă este cuprinsă chiar în descrierea acestuia. Samsung spune în documentație că logo-ul va fi folosit pentru un dispozitiv de tip ”Smart glasses”, adică ”Ochelari inteligenți”.

Ba mai mult, în descriere mai apare ”sistem de asistență vizuală computerizat format din cameră / computer / display pentru captura / procesarea / redarea de imagini”. Această descriere este completată și de ”echipament hardware pentru analiză și configurarea sistemului de asistență vizuală”.

Este destul de greu să nu te gândești că Samsung pregătește lansarea unor ochelari inteligenți ținând cont de toate aceste descrieri. Rămâne de văzut când vom vedea un asemenea dispozitiv. Zvonurile sugerează că am putea afla ceva chiar la finele acestei luni, la Mobile World Congress 2018, care are loc între 26 februarie și 1 martie la Barcelona, dar mie mi se pare că este prea din scurt. Dar rămâne de văzut ce va fi.