Pokemon Go a trecut de pragul de 1 miliard de dolari în încasări

- Adrian Ungureanu
471

Pokemon Go se dovedeşte, la mai bine de jumătate de an de la lansare, a fi un adevărat hit în încasări. Deşi a trecut isteria, se pare că există un grup consistent de jucători care scot bani serioşi din buzunar pentru a efectua achiziţii în joc.

Potrivit compania de cercetare Sensor Tower a analizat datele legate de încasările realizate de jocul dezvoltat de cei de la Niantic, cu acordul celor de la Nintendo şi vine cu o ştire extraordinară pentru cei care fac bani din acest joc.

Pokemon Go ar fi depăşit pragul de 1 miliard de dolari în încasări, la şapte luni de la lansare. Ritmul plăţilor a scăzut destul de mult dar este consistent. Dacă la început, genera încasări de circa 18 milioane de dolari pe zi, acum, la şapte luni distanţă, se menţine la un nivel al încasărilor între 1,5 milioane şi 2,5 milioane de dolari zilnic.

Pokemon Go arată că este cel mai performant joc pentru mobile la capitolul încasări din istorie. Drept comparaţie, cocul Clash Royale, unul foarte popular în toată lumea, a reuşit să spargă bariera de 1 miliard de dolari încasări abia la 11 luni de la lansarea oficială.