Pokemon Go a devenit disponibil şi în Coreea de Sud

- Adrian Ungureanu
678

Pokemon Go a fost jocul anului 2016. A declanşat o adevărată isterie în rândul a milioane de oameni din întreaga lume care şi-au instalat jocul pe telefoanele lor pentru a putea prinde fantasticele creaturi din celebra franciză a celor de la Nintendo.

Jocul a performat extraordinar şi la capitolul încasări, generând venituri de peste 800 de milioane de dolari pentru Niantic, compania care a dezvoltat jocul.

Deşi lucrurile s-au mai liniştit în legătură cu Pokemon Go, în sensul că lumea nu se mai joacă atât de mult, compania speră că mai poate face bani frumoşi în continuare, principalul motiv fiind acela că nu s-a extins în toate ţările la nivel global.

Luna trecută, Pokemon Go a fost lansat oficial în India, iar acum aflăm că jocul devine disponibil, în mod oficial şi în Coreea de Sud, o ţară care în mod surprinzător a fost lăsată mai la urmă.

Motivul a fost însă unul întemeiat, pentru că această întârziere a fost cauzată de autorităţile sud-coreene care au vrut să se asigure că jocul nu va reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale a ţării.

Niantic a avut şi are astfel de probleme şi în alte ţări, în special în cele din Asia, jocul nefiind disponibil, de exemplu, nici în China, tot din cauza faptului că autorităţile cred că jocul poate pune în pericol securitatea naţională.