PlayStation 3 la final de carieră! Sony va opri producţia după 10 ani de la lansare

287

Fanii consolelor PlayStation 3 pot să îşi ia la revedere de la bătrâna consolă, care la 10 ani de la lansare intră în etapa în care compania producătoare, Sony începe procesul de încetare a producţiei şi distribuţiei de console PS3.

Cel puţin aşa se va întâmpla în Japonia. Sony a anunţat deja pe site-ul produsului că versiunea cu 500 GB stocare internă este ultima care a rămas în producţie şi care va mai fi disponibilă în perioada următoare. Probabil până la epuzarea stocurilor.

Compania nu a oferit foarte multe detalii, dar un magazin din Japonia a anunţat pe Twitter că a primit notificare din partea Sony că producţia va fi oprită la finele lunii martie. În luna noiembrie a anului trecut, PS3 a împlinit 10 ani de când este prezentă pe piaţă.

În plus, începând cu luna august a acestui an consola nu va mai primii suport în PS Now, deci nu vor mai avea acces la platforma de service online a companiei. Teoretic, imediat după încetarea producţiei, Sony ar trebui să nu mai ofere actualizări pentru consolă prin PS Store, magazinul de aplicaţii. Finalmente va trebui să blocheze accesul şi la magazinul de aplicaţii, dar deocamdată nu se ştie nimic în această privinţă.