Pixel 2 XL apare pe GFXBench – dotări de top pentru noul telefon Google

- Adrian Ungureanu
228

Google va lansa în toamna acestui an, cel mai probabil prin luna octombrie, dacă luăm în considerare zvonurile, noua generație de telefoane din gama Pixel.

Se vorbește de trei telefoane, pentru că au fost descoperite trei dispozitive Google Pixel 2, dar este foarte posibil ca unul dintre aceste dispozitive să fie de fapt o tabletă. Acest al treilea dispozitiv a apărut pe Geekbench, dar din cauză că diagonala ecranului nu este divulgată, încă nu putem confirma nimic.

Google Pixel 2 și-a făcut și el apariție într-o randare neoficială, iar acum modelul Pixel 2 XL a fost descoperit în baza de date a celor de la GFXBench, care în comparație cu Geekbench este mai generoasă în informații.

De aici aflăm că telefonul a fost testat cu Android 7.1.1, dar cel mai probabil va fi echipat cu Android 8.0. Totodată, vedem că telefonul este echipat cu un ecran de 5,6 inci, cu rezoluție 2.560 x 1.312 pixeli. Puțin sub standardul Quad HD, care este de 2.560 x 1.440 pixeli.

La interior se află un procesor octa-core de la Qualcomm, tactat la 2,4 GHz, adică vorbim despre Snapdragon 835, deși sunt zvonuri care spun că ar putea fi echipat cu platforma îmbunătățită, Snapdragon 836.

Telefonul dispune de 4 GB memorie RAM și va veni cu 128 GB spațiu de stocare intern. Componenta foto este formată dintr-o cameră principală de 12 MP și una frontală de 8 MP.

Este foarte posibil ca unele componente să sufere modificări, fiind încă destul de departe de luna octombrie când ar trebui să fie lansat, asta în cazul în care Google nu și-a schimbat planurile. Dar nu cred că Google va dori să își lanseze noile telefoane mai devreme, pentru că ar intra în competiție directă și cu Galaxy Note 8 de la Samsung și cu noile iPhone-uri de la Apple.